Konsekvenserne ved hjerneskade

Hvert år bliver flere tusind mænd og kvinder ramt af hjerneskade, enten på baggrund af blødning eller blodprop i hjernen, samt andre årsager såsom hjerneskade på baggrund af traume (fald, trafikulykke mm.). Følgerne kan være mange og meget forskellige fra person til person.

Efterforløbet i forbindelse med hjerneskade er ofte længerevarende, og mange vil opleve begrænsninger både fysisk og mentalt. Ikke to forløb er ens, og det er derfor vigtigt, at personalet der hjælper dig videre med rehabiliteringen har en forståelse for hvilken indvirkning skaden har på din situation, og derfor også på dit liv.

Scanningsbillede af hjerneskade

Hvad enten man som person rammes af blodprop, blødning eller skade på hjernen forårsaget af traume, vil ens vanskeligheder være forskellige fra person til person.

Af vanskeligheder kan nævnes kraftnedsættelse i ben og arme, ansigtslammelse, føleforstyrrelser, problemer med at gå og problemer med at bruge hånd/arm, synsforstyrrelser mm. Flere vil også opleve vanskeligheder af mere mental og følelsesmæssig karakter, og kan således opleve at personligheden ændres, humøret forværres, man får lettere til gråd eller latter mm.

Ønsker du at læse mere om hjerneskade og om konsekvenserne ved hjerneskade, kan du læse mere på hjerneskadesagens hjemmeside HER


Stikord: Blodprop, hjerneskade, blødning, kraftnedsættelse, vanskeligheder, føleforstyrrelser, hjernesagen, rehabilitering, Kildebo